Om TimberTech

Träkompositmaterial har en stor supporterskara bland altandäcksbyggare i USA. Där byggs 30 procent av alla utedäck med detta material som till hälften faktiskt består av trä. TimberTech är ledande tillverkare i världen av träkomposit för altandäck och räcken. Huvudkontoret ligger i Wilmington, Ohio där även den ledande forsknings- och utvecklingsavdelningen är placerad.

I Sverige har vi funnits sedan 2006 och är idag marknadsledande i Skandinavien. Huvudkontor och lager finns i Ängelholm.

Med TimberTech kan du bygga din drömaltan och praktiskt taget riva din årliga ”att-göra-lista” för utedäcket – som vi säger – Less Work, More Life.

TimberTech och miljön

TimberTech har skapat en perfekt balans mellan kvalitet och hållbarhet. Våra däck-, räckes- och staketprodukter är ett attraktivt, underhållsfritt alternativ till trä och håller en livstid för de flesta köpare. Eftersom TimberTechs produkter varken flisar eller slår sig och inte kräver någon betsning eller impregnering minskar du dramatiskt det resurskrävande behovet av reparationer och underhåll som traditionellt trä kräver. På TimberTech tar vi vårt miljöansvar i den dagliga verksamheten.
Inga träd avverkas särskilt för tillverkningen av TimberTech´s produkter. Det trä vi använder är en restprodukt från möbelindustrin vilket innebär att mer än 45 miljoner kg träavfall går till vår produktion istället för att hamna på soptippen.
TimberTech’s däck består av 50% återvunnet trä, resterande är polyethylen (hdpe) varav 25% är återvunnet. Vi ställer höga krav på våra produkters egenskaper. Vi söker hela tiden den optimala blandningen av återvunnet och nytt granulat för att möta de krav man ställer på en produkt från TimberTech.
Mer än 11 miljoner kilo avfallsprodukter återvinns och går tillbaka till tillverkningsprocessen varje år.
Våra produktförpackningar består till 43% av återvunnet material.
Vattnet i våra produktionsanläggningar återvinns med hjälp av ett slutet vattensystem. På så vis spar vi mer än 530,000 liter vatten dagligen.
Vi använder alltid endast dagsljus och energieffektiva lampor i samtliga produktionsanläggningar, för att spara energi.
Vi källsorterar samtligt restmaterial och skickar till återvinning.
Vi reparerar och återanvänder vårt träemballage.

Produktdokumentation

Ni kan välja på att bläddra i dessa blad online eller om ni vill ladda ner.

PDF Slip Resistance
PDF Reach Resistance
PDF Material Safety Data Sheet
PDF Quality Certificate CTB by FCBA – TimberTech TwinFinish
PDFQuality Certificate CTB by FCBA – TimberTech Earthwood Evolutions
PDF Byggvarubedömningen – TimberTech TwinFinish träkompositprodukt

Varför träkomposit?

Med låga underhållskostnader och lång livslängd bidrar TimberTechs träkomposit till att göra ditt hem mera attraktivt. TimberTech skapar mervärde vare sig det installeras privat, i offentliga miljöer, vid arenor eller på semesteranläggningar. Hållbarheten garanterar vi i 25 år. Det kan ingen tillverkare av trädäck ge.

Lågt underhåll

TimberTech behåller färg och utseende år efter år utan att du behöver olja, måla, slipa eller lacka. Eftersom det står emot mögel, inte slår sig eller spricker, behövs det i princip inget årligt underhåll. Det spar både tid och pengar. Du ska använda och njuta av ditt altandäck istället för att underhålla det.

Flisning

Till skillnad från traditionella trädäck är alla TimberTech´s däck fria från stickor och flis. Däcken har också en mycket god friktion även vid väta. Dessutom curlar och vrider sig inte planken.

Hållbarhet

Vårar med växlande väder, heta somrar, regniga höstar och kalla vintrar sätter snabbt sina spår på ett trädäck. Det bleknar, spricker och ur ytan reser sig stickor och flis. Inget för barnaföter. TimberTech altandäck av träkomposit tillverkas i en patenterad process som är överlägset vad gäller hållbarhet och ett minimum av underhåll.

25 år av lugn och ro

Vi är så övertygade om vår produkts hållbarhet att vi backar upp den med en 25 årig garanti mot sprickor och rötbildning. TimberTech har sålts flera decennier på den tuffa amerikanska marknaden, där ännu tuffare väder prövar hållbarheten. Vi vet, TimberTech håller vad garantin lovar.

Öka värdet på ditt hem

Ett altandäck som byggs med TimberTech ger inte bara mervärde till dig utan också till ditt hus. Du kan vara övertygad om att du får tillbaka merparten av din investering när du en gång säljer ditt hus.

Världsledande tillverkare

Vi drivs av innovationer och utvecklar hela tiden våra produkter och vårt sortiment för att garantera dig som kund bästa kvalitet och egenskaper. TimberTech var först med att introducera ett svart staket och först med ett speciellt belysningssystem helt anpassat för TimberTechs produkter. Varje år lanserar vi nya och förbättrade produkter. Du kan alltid känna dig säker på att vi levererar högsta kvalitet både när det gäller produkter och service.

25 års garanti

Träkompositmaterialet i våra utegolv tar ytbehandling och reparationer till en behagligt underhållsfri nivå. TimberTech ger dig ett altandäck som är praktiskt, hållbart, starkt, vackert, lättskött och behagligt att gå på. Unikt bland utegolv är att vi kan ge 25 års garanti mot sprickor och röta. Det kan ingen tillverkare av trädäck erbjuda.
Vid offentliga, som oftast är mer utsatta för slitage, är garantin 10 år. Garantin förutsätter att läggningsinstruktionerna för respektive plank följts.